Terningkast 6!

I går ble jeg ferdig med å se filmen Menn som hater kvinner , av Stieg Larsson.

Selve handlingen er godt forklart på wikipedia, så here it is:


Mikael Blomkvist og Henrik

Mikael Blomkvist er journalist og medeier i bladet Millennium. Blomkvist blir dømt til tre månders fengsel for æreskrenkelse av industrimannen Hans-Erik Wennerström på grunn av en artikkel han skriver om Wennerström i bladet. Mikael slutter i Millennium og får en telefon fra en advokat som heter Dirch Frode fra Hedestad, som ber Mikael besøke hans klient. Klienten er den aldrende Henrik Vanger, tidligere administrerende direktør for det en gang svært betydelige Vanger-konsernet. Han hadde vært en av de store i sin tid. Mikael møter Henrik Vanger og får høre en merkelig historie:

I 1966 hendte en trafikkulykke på broen til øya der Henrik bodde med familien. Det var sommer og mange slektninger var på besøk. Mens alle er opptatt av ulykken forsvinner Henriks slektning, Harriet Vanger. Hun har ikke blitt sett på snart 40 år, og Henrik er overbevist om at hun ble myrdet av en i familien. Mikael skal finne ut hva som skjedde med Harriet, og for å dekke over hva han egentlig gjør skal han fortelle andre at han skriver Henriks biografi. For å gjøre dette skal ikke Mikael bare få lønn i form av penger, Vanger lover ham også avslørende opplysninger om Hans-Erik Wennerström; Wennerström arbeidet nemlig en gang for Vanger-konsernet.

Etter hvert får Blomkvist hjelp av en ung jente, Lisbeth Salander, til å løse gåten om Harriet Vanger. Hun er en særing og enstøing, men samtidig en hacker i verdensklasse og utrolig flink til å bruke datamaskin og Internett. Sammen løser de mysteriet, men det de finner ut er både skremmende og sjokkerende. Vanger holder sin del av avtalen, og gir Blomkvist og Salander opplysninger om en rekke ulovligheter angående Wennerström og hans virksomhet. Opplysningene bruker Blomkvist til å skrive en bok om Wennerströms ulovlige virksomhet, foruten en serie avslørende artikler i Millennium.


Hentet fra «http://no.wikipedia.org/wiki/Menn_som_hater_kvinner»Ifølge filmweb.no fikk denne filmen en 5-er av publikum, men etter min mening er det en 6-er tvert!
Jeg synes filmen er utrolig bra, kanskje mye på grunn av rollekarakteren Lisbeth Salander som jeg ble helt satt ut av. Hun spilte utrolig bra, og jeg levde meg helt inn i filmen. Spenningen bevares under hele filmen, og slutten er utrolig overraskende.. Advarer for de mindre at det er veldig sterke scener i filmen.. Aldersgrense på filmen er 15 år.
 
Lisbeth Salander

Bildene er hentet fra google.no

FILMEN ANBEFALES PÅ DET STERKESTE!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Katharina

Katharina

17, Vegårshei

Jente som driver med fotball og musikk. Jeg digger å fortelle folk hva jeg interesserer meg for og hva som står i hodet på meg for tiden. Blogges!

Kategorier

Arkiv

hits