"Kunsten å samtale"

Essayets far, Michel de Montainge

Den franske forfattaren Michel de Montaigne levde på midt på 1500-tallet. Han vart kalla "essayets far" fordi han var den fyrste som brukte sjangeren essay. Han har skreve mange verk, men det er "Kunsten å samtale" eg no skal ta for meg. Teksten er skreve i renessansen, som varte frå ca 1400-talet til 1600-tallet.

Teksten handlar om korleis Michel de Montaigne liker å samtale og at han vil lære noko av samtalen. Korleis kommunikasjonen er og korleis ein skal føre den. Montaigne fortel om at samtalen, selve kommunikasjonen, er med på å utvikle mennesket. Han meiner at ein god samtale kan vere like lærerikt som skulegang. 

Augo er viktige, akkurat som hørselen. Om eg ein gang skulle velje mellom dei to, ville eg stå heilt fast. Montaigne hadde valt å vere blind fremfor å vere døv. Han vel bort synet av solnedgang og dei første snøfnugga, og ikkje minst det å kunne sjå personane rundt, både venner og familie.  Ein god samtale og fantasi til å skape bilder i hovudet, hadde vore nøkkelorda om han var blind. Ein god samtale, noko som betyr mykje for Michel. Ord, tonefall og fantasi, er alt som trengs. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Katharina

Katharina

17, Vegårshei

Jente som driver med fotball og musikk. Jeg digger å fortelle folk hva jeg interesserer meg for og hva som står i hodet på meg for tiden. Blogges!

Kategorier

Arkiv

hits