"Ambassadørene" av Hans Holbein

Ambassadørene av Hans Holbein (1533)
Bilde hentet fra; google.no/vg.skole.no

Maleriet "Ambassadørene" av Hans Holbein er et berømt maleri fra renessansen. Objektene som befinner seg på maleriet, er typiske trekk som kjennetegner renessansen. Igjennom disse to karakterene vil Holbein få frem ideologiske motsetninger i renessansen, et slags tosidig syn. 

På bildets høyre side finner vi en himmelglobus. Himmelglobusen symboliserer de geografiske oppdagelsene og ferdene, som blant annet Colombus' reise til Amerika og Magellans jorden-rundt tur, som var med på å bekrefte teorien om at jorden var rund. Globusen viser Kopernikus' heliosentriske system, der planetene går rundt solen som er i sentrum. 

Klærne, som herrene har på seg, viser typiske motsetninger fra renessanseperioden. Herren til høyre bærer en enkel drakt, en drakt som datidens lærere bar. Herren til venstre har en helt annen klesstil fra en annen klasse, en mer verdslig stil som folk i høyere klasse bar. 

I renessansen skjedde store forandringer, deriblant utvikling av både musikk, kultur og samfunnsystem. 
På bildet finner vi musikkinstrumenter. Disse står for utviklingen av musikk og at denne kunsten var på vei til å bli sprunget ut, fra knopp til blomst. 

Utviklingen fortsetter. Naturvitenskapen satte røtter for fullt og forskningen av naturen var på god vei. Passer, kvadrat og liknende, som vi finner på bildet,  symboliserer akkurat dette. 

Bøkene på nederste hylle forbindes med renessansens økende kunnskap og boktrykkerkunsten som kom i 1450. 

Helt nederst på bildet finner vi en hodeskalle. Hodeskallen er et symbol på at døden er det eneste sikre i livet. 

Kilder: 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Katharina

Katharina

17, Vegårshei

Jente som driver med fotball og musikk. Jeg digger å fortelle folk hva jeg interesserer meg for og hva som står i hodet på meg for tiden. Blogges!

Kategorier

Arkiv

hits